بندر شرفخانه
بندر شرفخانه از بنادر دارای اهمیت دریاچه ارومیه است . این بندر در شهرستان شبستر استان آذربایجان شرقی واقع است و دارنده آب و هوای معتدل و باغ ها سرسبز میوه است . از اثرها تاریخی این بندر می توان به اسکله تال اشاره نمود . این اسکله با عمر یکصد سال اکنون در فهرست اثرها ملی کشور ایران ثبت شدهاست . بندرشرفخانه دارنده امکاناتی زیرا کمپ ساحلی , کشتیرانی و قایقرانی تفریحی , هتل پنج ستاره و دیگر تجهیزات معمول توریسم است که حالا با کم آب شدن دریاچه ارومیه در اکنون اضمحلال بوده و رونقی ندارند .
شرفخانه مطرح ترین بندر ساحلی دریاچه ارومیه است که در بخش مرکزی شهرستان شبستر واقع شده و رشته ای از راهآهن تبریز–جلفا که از صوفیان منشعب می شود به شرفخانه منتهی می شود . بندر شرفخانه در سال ۱۳۱۲ خورشیدی دارنده شهرداری بوده و فعلا جمعیت آن حدود ۲۵ هزار نفر است . مسافت آن از شهر شبستر ۲۰ کیلومتر و از شهر تبربز حدود ۹۰ کیلومتر است . این بندر در مسیر قطار تبریز - دیزج خلیل - شرفخانه - سلماس جایدارد .
هر ساله صدها هزار گردش گر داخلی و فرنگی برای شنا و تفریح و استراحت در سواحل خوشگل و مناظر دل انگیز بهاین بندر هجرت میکردند و هزاران گردش گر پزشکی هم از اقصی نقاط میهن و دنیا برای معالجه بیماریهای روماتیسم و بیماریهای ن و پوستی و اعصاب و روان و … مهمان این شهر میشدند . این تعداد مسافر هم بدلیل کم آب شدن دریاچه ارومیه در اکنون کاهش است . آب ولجن سواحل بندر شرفخانه دارنده خاصیت اعجاز آسای طبی است و علاوه بر معالجه بیماریهای یادشده در ایجاد اسباب و اثاث آرایشی و بهداشتی هم کاربرد دارااست .
بندرشرفخانه دارنده امکاناتی زیرا کمپ ساحلی , قایقرانی تفریحی و فن ای , هتل پنج ستاره و دیگر تجهیزات معمول توریسم بود که در حین پرآبی دریاچه ارومیه دوچندان رونق داشتند . همینطور قبلاً برای به کار گیری مسافرین , قایق های مسافربری وجود داشت . بعداز خشکسالی های اخیر دریاچه ارومیه که حدود هشتاد درصد آن کم آب شدهاست , بجای کنار دریا آبیرنگ کیلومترها بیابان نمک به چشم میخورد و عملاً آبیرنگ نیست که قابل شنا یا این که قایق رانی باشد .
این بندر دارنده پایانه سامانه ریلی و همینطور اسکله برای رفت و آمد کشتی ها ( خیر چندان بزرگ ) بود که پس از کم آب شدن دریاچه , عملا کاربردی ندارند . بندر شرفخانه درپی کم آب شدن دریاچه ارومیه به آرامستان کشی هایی بدل شده که تا چندین روز قبل موجب رونق این حیطه بودند .
درباره این سایت